sâmbătă, 14 ianuarie 2012

CSU Neptun începe anul cu o victorie importantă!

CSU Neptun Constanţa - SCM Craiova 36-25 (17-12)

Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf)
CSU Neptun Constanţa a debutat în 2012 într-o manieră optimistă, fetele antrenate de Florentin Pera reuşind o victorie clară, 36-25 (17-12) cu SCM Craiova, la primul joc oficial după lunga întrerupere cauzată de participarea echipei naţionale la Campionatul Mondial. Conştiente că un pas greşit în faţa "lanternei roşii" a clasamentului ar fi făcut din echipa constănţeană o candidată certă la retrogradare, "universitarele" au strâns rândurile şi au reuşit unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon. Cu o poartă sigură, în care atât Diana Petrescu, cât şi nou-venita Yana Sitenko, şi-au făcut cu brio datoria, Neptunul a controlat ostilităţile încă din primele minute, desprinzându-se la 6-2 (min.9). Apărarea gazdelor a funcţionat bine, reuşind să anihileze, în cele mai multe momente, principala "gură de foc" a oltencelor, Oana Gogoriţă, şi oferind numeroase mingi de contraatac şi faza a doua, încheiate cu goluri care au zdruncinat serios moralul oaspetelor. Încet, dar sigur, avantajul constănţencelor s-a mărit, atacurile purtate de Renata Ghionea (foto) şi Alla Sheiko, foarte bine secondate de Alexandra Iovănescu (atât la finalizare, cât şi prin culoarle oferite interilor) şi Ilke Sen dovedindu-se aproape imposibil de contracarat de către o apărare care şi-a lăsat portarii de prea multe ori în situaţii limită. La adăpostul unui avantaj ce crescuse la 10 goluri încă din minutul 40, antrenorul Florentin Pera şi-a permis să abordeze ultimul sfert de oră al meciului cu jucătoarele care au fost mai puţin folosite, dar chiar şi aşa diferenţa pe tabela de scor s-a păstrat. Neptunul s-a impus cu 36-25, obţinând o victorie importantă şi două puncte de aur în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. Echipa constănţeană a acumulat 7 puncte, după nouă etape, urcând pe locul 10 în clasament. De remarcat şi revenirea, deocamdată doar în lotul de 16, după aproape un an de la ultima sa apariţie, a Andreei Enescu (Tîlvîc), care a reluat antrenamentele la doar patru luni după ce a devenit mămică!
Constănţencele nu au timp pentru a sărbători succesul, Liga Naţională programând nu mai puţin de patru etape până la finele lunii ianuarie. Primul examen se anunţă a fi extrem de dificil, miercuri, de la ora 14.00, Neptunul primind, la Sala Sporturilor, vizita echipa aflate pe locul doi în clasament, HC Oţelul Galaţi. Chiar şi în condiţiile în care a pierdut în această pauză competiţională trei jucătoare de bază, echipa dunăreană rămâne una dintre forţele întrecerii interne. Ora de start a jocului, mai puţin obişnuită pentru un meci programat la mijlocul săptămânii, a fost determinată de faptul că tot miercuri, de la ora 18.00, se dispută la Sala Sporturilor meciul de volei masculin, din cadrul Cupei Challenge, dintre CVM Tomis Constanţa şi Explorări Baia Mare. 

Declaraţii: 

Florentin Pera (antrenor CSU Neptun Constanţa): "Cred că am obţinut o victorie fără dubii, fetele intrând foarte determinate în joc, fapt ce le-a uşurat misiunea. Mă bucură maniera clară în care ne-am impus, în faţa unei echipe care a făcut meciuri foarte bune în pregătiri, dar nu este cazul să ne bucurăm prea mult! Urmează meciuri extrem de dificile şi dacă nu reuşim să dăm cel mai bun handbal de care suntem capabili ne va fi greu să mai adunăm puncte. Sunt convins însă că munca şi modestia ne vor salva la finele acestui sezon extrem de dificil".

Alexandra Iovănescu (jucătoare CSU Neptun Constanţa): "Victoria clară a permis tuturor jucătoarelor să joace, iar acest lucru este bun pentru moralul nostru. Venirea Renatei Ghionea ne-a ajutat foarte mult, iar acum suntem ca o familie". 

Renata Ghionea (jucătoare CSU Neptun Constanţa): "Mă bucur că am debutat la Constanţa cu o victorie, am avut ceva emoţii, dar totul s-a încheiat cu bine. Sper să continuăm tot cu evoluţii foarte bune şi să ne jucăm şansa. Mai este foarte mult până la final, dar cu o asemenea atitudine eu cred că ne putem atinge obiectivul de a menţine Neptunul în Liga Naţională".

CSU Neptun Constanţa (antrenor: Florentin Pera): Diana Petrescu 9 intervenţii salvatoare, Yana Sitenko 11 - portari; Renata Ghionea 7 goluri, Alla Sheiko 6 (4x7m), Alexandra Iovănescu 5, Ilke Sen 5, Oana Cîrstea 4, Laura Roiban 4 (2x7m), Oana Ionescu 3, Daniela Arfir 1, Andreea Mărginean 1, Claudia Rusali, Simina Neag, Andreea Dincu, Mădălina Toma. Prezentă la teren: Andreea Enescu (Tîlvîc). 

SCM Craiova (antrenor: Bogdan Burcea): Ildiko Barbu 6 intervenţii salvatoare, Maria Vlăsceanu 10 - portari; Mihaela Brişcan 9 goluri, Oana Gogoriţă 5, Marinela Mitran 4, Elena Nicu 4, Irina Lazarin 2, Elena Pătuleanu 1, Maria Ianăşi, Carmen Ilie, Ana Apipie, Mihaela Pătuleanu, Nicoleta Crăciun, Elena Florică.

Au arbitrat: Robert Harabagiu şi Silviu Stănescu (Moreni).
Eliminări: 7 - 7. Cartonaşe roşii: Carmen Ilie (3x2m, min.41) şi Oana Cîrstea (3x2m, min.42). 
Aruncări de la 7m: 7/6 (a ratat: Renata Ghionea) - 5/4 (a ratat: Maria Ianăşi).
Spectatori: 600.
Vezi aici ştirea de la Neptun TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu