miercuri, 18 ianuarie 2012

Constănţencele au perpelit Oţelul la foc continuu!

CSU Neptun Constanţa - HC Oţelul Galaţi 31-22 (14-11)

Mihaela Petrescu a închis poarta Neptunului! Foto: Marian Muscalu (Telegraf).
Victorie de senzaţie obţinută, în această după-amiază, de CSU Neptun Constanţa, la capătul celui mai bun joc din actualul sezon! Pornite cu şansa a doua în faţa ocupantei locului doi din Liga Naţională, HC Oţelul Galaţi, fetele antrenate de Florentin Pera s-au mobilizat exemplar, obţinând o victorie superbă, dar, mai important, două puncte de aur în lupta pentru menţinerea în prima ligă. După câteva minute de tatonare (2-2, min.5), determinarea gazdelor pe faza de apărare a început să facă diferenţa, constănţencele reuşind trei goluri consecutive (5-2, min.7). O diferenţă ce avea să se păstreze, cu mici fluctuaţii, pe durata întregii reprize, astfel că la pauză tabela de scor arăta 14-11, în favoarea Neptunului. Debutul părţii a doua aduce de la vestiare o echipă gazdă la fel de determinată, cu o apărare foarte greu de depăşit, indiferent de formulele ofensive încercate de gălăţence. O apărare care a făcut din Mihaela Petrescu (foto) "omul meciului", tânăra portăriţă a Neptunului adunând nu mai puţin de 18 intervenţii salvatoare! Constănţencele s-au impus la final cu 31-22, o diferenţă nesperată nici de cel mai optimist suporter, dar care putea fi şi mai mare dacă, în final, Florentin Pera n-ar fi aruncat în luptă şi jucătoarele mai puţin folosite, inclusiv pe junioara Monica Rusu, care a adunat două intervenţii salvatoare în cele şase minute în care s-a aflat în poarta gazdelor. Din păcate, această importantă victorie a fost plătită cu un preţ destul de piperat, una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, Renata Ghionea părăsind terenul grav accidentată, după o intervenţie criminală din partea uneia dintre fostele sale coechipiere... Pusă sub perfuzii şi transportată imediat la urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, Renata Ghionea a fost diagnosticată cu fractură a piramidei nazale şi va lipsi cel puţin 15 zile...
În urma acestei victorii, CSU Neptun Constanţa acumulează 9 puncte şi urcă pe,locul 7 în clasamentul Ligii Naţionale, la egalitate cu CSM Ploieşti (locul 6) şi HCM Baia Mare (locul 8). Timp pentru... petrecere nu prea este, pauza competiţională de două luni fiind acum urmată de un ritm infernal, cu nu mai puţin de cinci meciuri în interval de 17 zile... Sâmbătă, de la ora 11.00, CSU Neptun Constanţa întâlneşte, în deplasare, HCM Roman, echipă ce a obţinut astăzi o importantă victorie, 24-23, pe terenul celor de la CSM Ploieşti.

CSU Neptun Constanţa (antrenor principal: Florentin Pera): Mihaela Petrescu 18 intervenţii salvatoare, Yana Sitenko, Monica Rusu 2 - portari; Alla Sheiko 7 goluri (3x7m), Alexandra Iovănescu 6, Oana Cîrstea 5, Oana Ionescu 3, Renata Ghionea 3, Ilke Sen 3, Laura Roiban 2, Daniela Arfir 1, Andreea Mărginean 1, Cristina Rusali, Andreea Dincu. Prezente la teren: Simina Neag, Paula Toma.

HC Oţelul Galaţi (antrenor principal: Alexandrina Soare): Cristina Bobeică, Ramona Ciontu - portari; Cătălina Cioaric 8 (5x7m), Paula Pavăl 6, Roxana Bodârlău 3, Daciana Curtean 2, Nicoleta Tudor 2, Manuela Manda 1, Diana Druţu, Andreea Artean. Prezente la teren: Claudia Nica, Maricica Trandafir, Carmen Gheorghe. 

Au arbitrat: Anton Drăgănescu şi Adrian Eremia (Gorj). 
Aruncări de la 7m: 3/3 (Alla Sheiko), respectiv 5/5 (Cătălina Cioaric).
Eliminări: 4 (Iovănescu, Dincu, Mărginean 2) - 2 (Curtean, Manda).
Spectatori: 800.

Alexandra Iovănescu, mai constantă de la meci la meci, a avut o evoluţie foarte bună în ambele faze ale jocului!
Renata Ghionea şi-a învins fosta echipă, dar a părăsit terenul însângerată după lupta cu apărarea gălăţeană...
Constănţencele au câştigat lupta, adeseori impinsă dincolo de litera regulamentului, cu apărarea oaspetelor.
Mulţumiri pentru fotografiile oferite saitului nostru de către fotograful Marian Muscalu (Telegraf Constanţa).

Ştirea Neptun TV - aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu