marți, 1 mai 2012

Constănţencele joacă la Deva un meci de "totul sau nimic"!

Foto: Cuget Liber
Săptămână de foc pentru CSU Neptun Constanţa, care urmează să susţină trei meciuri într-un interval de patru zile! În cursul acestei dimineţi, universitarele constănţene au plecat către Deva, acolo unde, mâine seară, cu începere de la ora 19.00, urmează să întâlnească echipa locală CSM Cetate Deva, meci restanţă din cadrul etapei a XX-a a Ligii Naţionale. O confruntare extrem de importantă pentru ambele echipe, aflate în dispută directă în lupta pentru evitarea retrogradării. În cazul unui rezultat pozitiv, constănţencele şi-ar asigura locul la baraj şi ar putea spera chiar la evitarea acestuia, în timp ce pentru hunedorence înfrângerea este sinonimă cu retrogradarea în eşalonul doi al handbalului feminin românesc. "Victoria din ultimul meci, cu HCM Roman, a venit pe fondul unei creşteri în jocul echipei noastre, iar acest lucru ne dă convingerea că fetele pot câştiga la Deva, o confruntare cât un întreg sezon!", a prefaţat duelul de la Deva, Paul Alexe, directorul executiv al Neptunului. Reamintim că meciul a fost amânat la solicitarea echipei din Deva, care, la momentul respectiv, a invocat faptul că are o jucătoare convocată la lotul naţional de tineret. O motivaţie care nu a stat în picioare, jucătoarea respectivă fiind trimisă înapoi la club de către selecţionerul Dumitru Muşi, deoarece nu a convins prin evoluţiile sale. Ulterior, s-a aflat şi motivul real pentru care echipa din Deva a solicitat amânarea meciului, jucătoarea nr.1 a echipei hunedorene, Carmen Cartaş, suferind o intervenţie chirurgicală. Golgetera ultimei ediţii a Ligii Naţionale nu a mai jucat niciun meci de mai bine de o lună, timp în care şi-a făcut recuperarea, însă surse din cadrul formaţiei devene dau ca sigură prezenţa sa în teren contra Neptunului. Gruparea constănţeană a solicitat prezenţa unui observator din partea FRH la acest meci, pentru a avea o garanţie în plus că aspectul sportiv al disputei va prima. Jocul va fi condus de către un cuplu de arbitri EHF, alcătuit din Alin Cârligeanu şi Cristina Năstase. În tur, Neptunul s-a impus cu 24-21.
După meci, constănţencele vor înnopta la Deva, apoi, joi dimineaţă, vor pleca către Rm.Vâlcea, unde îşi vor stabili "cartierul general" pentru următoarele trei zile. Vineri, 4 mai, de la ora 17.00, Neptunul va disputa, în Sala Sporturilor din Piteşti, restanţa cu Oltchim Rm.Vâlcea, confruntare din cadrul etapei a XII-a, pentru ca sâmbătă, la Rm.Vâlcea, de la ora 11.00, cele două echipe să se întâlnească din nou, de această dată pentru jocul din etapa a XXV-a, penultima a Ligii Naţionale. Primul meci va fi condus de cuplul prahovean Ţeglaş/Vasilescu, iar al doilea de către timişoreanii Tătaru/Văcariu.

3 comentarii:

  1. Eu numai inteleg :| !Fetele nu trebuiau sa joaca acasa cu Rm.Valcea :) ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Meciul de la Piteşti se consideră ca fiind jucat pe teren propriu. Pentru a evita o deplasare la Deva, înapoi la Constanţa şi, apoi, înapoi la Rm.Vâlcea, totul în trei zile, s-a ajuns la această soluţie. Din păcate, amânarea meciului de la Deva ne-a adus în această situaţie, iar aceasta ni s-a părut cea mai bună variantă pentru a reduce la maxim oboseala fetelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea este ca aceasta alegere este una proasta :) macar pentru publicul care ar fi fost prezent in numar mare la meciul cu Olcthim:) pentru spectacolul oferit de campioanele Roamniei.Mai avem o etapa cu Cluju acasa,o sa sufle vantu prin tribuna :(

    RăspundețiȘtergere