sâmbătă, 5 mai 2012

Două zile, două meciuri, două înfrângeri...

Foto: www.cs-oltchim.com
Deznodământ previzibil pentru CSU Neptun Constanţa în "dubla" cu proaspăta campioană a României (pentru a 18-a oară!), Oltchim Rm.Vâlcea, fetele antrenate de Florentin Pera cedând ambele dispute desfăşurate într-un interval de mai puţin de 24 de ore. Vineri, la Piteşti, cele două echipe au disputat restanţa din etapa a XII-a (meci amânat în februarie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile), constănţencele fiind considerate gazde ale întâlnirii. Echilibrul s-a păstrat doar în primele minute al întâlnirii (5-5, min.8), după care "galacticele" din Zăvoi s-au desprins cu o serie de şase goluri, diferenţa crescând apoi treptat, până la final, când tabela de scor a consemnat victoria Oltchimului, cu 40-29 (21-13). Golurile "universitarelor" de la malul mării au fost marcate de: Enescu 7 (2x7m), Cîrstea 5, Mărginean 4, Roiban 4 (1x7m), Iovănescu 2, Dincu 2, Sheiko 2, Arfir 2, Ghionea 1, Toma 1. De la învingătoare, care au rulat întreg lotul avut la dispoziţie, cele mai multe goluri au fost marcate de Farcău, Elisei şi Vetkova, toate cu câte şase reuşite.
"Revanşa" s-a desfăşurat în această dimineaţă, la Rm.Vâlcea, confruntarea făcând parte din programul etapei a XXV-a, penultima din cadrul actualei ediţii a Ligii naţionale. Campioanele s-au impus şi de această dată fără probleme, după un scenariu oarecum asemănător. Oaspetele au ţinut pasul cu mai valoroasele partenere de întrecere doar în primul sfert de oră al partidei (7-8, min.14), după care tăvălugul "chimistelor" s-a prăvălit asupra porţii constănţene, Oltchim conducând la pauză cu 19-7! În partea a doua, pe fondul relaxării campioanei, Neptunul a revenit în joc, s-a apropiat la doar şase goluri, însă victoria gazdelor n-a putut fi contestată: 32-23. Pentru Neptun, au marcat: Enescu 5 (1x7m), Cîrstea 5 (2x7m)), Iovănescu 5, Sheiko 3, Roiban 2, Ghionea 1, Toma 1, Dincu 1.
În urma acestor rezultate, CSU Neptun rămâne pe locul 11, cu 16p, păstrând şanse mari de a prinde unul din cele două locuri de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională. Acest lucru este posibil şi datorită faptului că CSM Bucureşti şi-a respectat statutul şi a învins fără drept de apel, 36-19, pe Cetate Deva. În ultima etapă, fetele antrenate de Florentin Pera joacă în faţa propriilor suporteri contra Universităţii Jolidon Cluj, echipă ce a primit astăzi, pentru a treia oară consecutiv, medaliile de vicecampioană!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu