sâmbătă, 11 februarie 2012

Victorie eroică cu Braşovul!

CSU Neptun Constanţa - ASC Corona 2010 Braşov 20-19 (10-8)

Iana Sitenko a dat încredere echipei
Victorie cu tentă eroică pentru CSU Neptun Constanţa! Având în minte amintirea înfrângerii categorice din tur, constănţencele au aşteptat cu nerăbdare ziua revanşei. Încă din start a fost clar pentru toată lumea că vom asista la un meci cu "scântei", apărările celor două combatante arătând determinare şi spirit de sacrificiu încă din primele minute. Dealtfel, tabela s-a schimbat pentru prima oară abia după patru minute, Oana Cîrstea reuşind dubla trei minute mai târziu. Braşovencele se regrupează şi trec la conducere, pentru prima... şi ultima oară, la jumătatea reprizei (4-5), însă urmează trei reuşite consecutive ale "universitarelor" şi cele două lungimi se păstrează până la pauză (10-8). 
Partea a doua a jocului începe foarte bine pentru gazde, care se desprind la 13-8 (min.39), pentru ca diferenţa maximă să fie înregistrată la mijlocul reprizei, 17-11. Antrenoarea oaspetelor simte că trebuie să schimbe ceva şi ordonă apărare om la om la Renata Ghionea, fapt ce crează dificultăţi evidente în construcţia atacurilor constănţene. Pas cu pas, braşovencele recuperează, iar finalul de meci este interzis cardiacilor! Corona egalează la 19, la intrarea în ultimul minut, având şi superioritate numerică, după eliminarea turcoaicei Ilke Sen. Imediat, ucraineanca Alla Sheiko ia o acţiune pe cont propriu, obţinând o aruncare de la 7 metri, pe care tot ea o transformă în gol: 20-19. Pentru a egala, braşovencele au un ultim atac şi 40 de secunde la dispoziţie. În inferioritate, apărarea constănţeană rezistă eroic, iar cu şase secunde înainte de final Oana Cîrstea este şi ea eliminată, în amintirea tuturor revenind coşmarul finalului de meci cu Dunărea Brăila, când oaspetele egalau în ultima secundă. De această dată, Zeiţa Fortuna îşi întoarce faţa către fetele lui Pera, mingea plecată din mâna extremei Mihaela Seifer lovind bara! 
CSU Neptun se impune meritat, cu 20-19, două puncte uriaşe în lupta pentru menţinerea în prima ligă a handbalului feminin românesc. O victorie la capătul căreia trebuie evidenţiată întreaga echipă, însă o menţiune specială se cuvine portarului Iana Sitenko, tânăra jucătoare ucraineană reuşind 16 intervenţii salvatoare, între care şi două aruncări de la 7 metri! O prestaţie cu atât mai lăudabilă, cu cât Sitenko primise, în preziua meciului, teribila veste a decesului bunicii sale...
Următorul meci al Neptunului este programat sâmbăta viitoare, la Bacău, pe terenul echipei ce învingea în tur la Constanţa, CSM 2010. Un meci în care moldovencele îşi joacă una dintre ultimele şanse de a evita retrogradarea!

Premii pentru Alexandra Iovănescu şi Mari Filip!

Jocul dintre CSU Neptun Constanţa şi ASC Corona Braşov a fost precedat de premierea celor mai bune handbaliste constănţene ale anului 2011, la nivelul senioarelor şi junioarelor. La sugestia Comitetului consultativ al sportului constănţean şi al mass-media constănţene, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa a oferit premiul pentru cea mai valoroasă junioară Marianei Filip (CSŞ 1 Constanţa - CSU Neptun), inter stânga în echipa de junioare I antrenată de fosta jucătoare a Hidrotehnicii, Lăcrămioara Ilie. Componentă a lotului naţional lărgit de tineret, Mari Filip a debutat în acest sezon şi în Liga Naţională, unde a şi marcat un gol, în meciul pierdut de Neptun, la Zalău. 
Premiul pentru cea mai bună handbalistă constănţeană a anului 2011 a fost acordat Alexandrei Iovănescu, pivotul "universitarelor" de la malul mării călcând tot mai hotărât pe drumul deschis de mama sa, fosta internaţională Simona Manea-Caba. Alexandra a onorat premiul primit printr-o evoluţie foarte bună împotriva braşovencelor, evoluţie încununată cu 2 importante goluri.
Premierea a fost efectuată de Elena Frîncu, director al DSTJ Constanţa, şi de Marius Puşcaşi, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Handbal Constanţa.

Mulţumiri pentru fotografiile oferite de Octavian Dragomir (Cuget Liber Constanţa)


Revenirea Renatei Ghionea (nr.9) a crescut siguranţa apărării constănţene
CSU Neptun Constanţa (antrenor: Florentin Pera): Mihaela Petrescu 2 intervenţii salvatoare, Iana Sitenko 16 (2x7m) - portari; Alla Sheiko 6 goluri (3x7m), Renata Ghionea 4, Oana Cîrstea 4, Cristina Rusali 3, Alexandra Iovănescu 2, Laura Roiban 1, Ilke Sen, Oana Ionescu, Daniela Arfir, Andreea Enescu, Andreea Dincu, Andreea Mărginean. Prezente la teren: Simina Neag şi Paula Toma.

ASC Corona 2010 Braşov (antrenor: Mariana Târcă): Stăncuţa Guiu 5 intervenţii salvatoare, Denisa Dedu 1 - portari; Camelia Hotea 5 goluri, Cristina Zamfir 5, Mihaela Seifer 3, Oana Apetrei 2, Laura Chiper 1, Marinela Burghel 1, Roxana Cherescu 1, Andreea Pricopi 1, Alina Şodoroc, Mihaela Din, Adriana Istvan. Prezente la teren: Maria Neagoe, Diana Constantinescu.

Au arbitrat: Valentin Călina şi Claudiu Belean (Ag/Ms).
Aruncări de la 7m: 3/3 - 1/3. Eliminări: 2 (Sen 59, Cîrstea 60) - 2 (Zamfir 30, Şorodoc 44).

Declaraţii: 

Florentin Pera (antrenor principal CSU Neptun Constanţa): "Este o victorie importantă pentru noi, obţinută în faţa unei echipe valoroase. Sunt mulţumit de modul în care s-au dăruit fetele, reuşind o victorie pe care puţini credeau că o putem obţine. Este adevărat, în final am avut şi noroc, la aruncarea în bară din ultima secundă, dar era timpul să ne zâmbească şi nouă şansa, după punctul pierdut în ultima secundă, cu Brăila. Obiectivul nostru rămâne neschimbat, menţinerea în prima ligă, însă echipa creşte de la meci la meci şi putem, cu multă muncă, să clădim un grup puternic, care să obţină rezultate frumoase în viitor". 

Cristina Rusali (jucătoare CSU Neptun): "Revenirea Renatei Ghionea, după accidentarea suferită, ne-a ajutat foarte mult. În scurt timp, o aşteptăm să revină la un nivel bun şi pe Andreea Enescu şi jocul echipei sigur va creşte". 

Andreea Enescu (jucătoare CSU Neptun): "Fetele au jucat foarte bine, au fost motivate şi au câştigat două puncte meritate". 

Mariana Târcă (antrenoare ASC Corona 2010 Braşov): "Pe fondul revenirii noastre, deciziile arbitrilor au fost total diferite, comparabil într-o parte şi alta pentru aceiaşi situaţie. Asta este, tragem concluziile, mergem mai departe. Din păcate, astăzi ni s-a luat o şansă, dar asta e viaţa."

Paul Alexe (director executiv CSU Neptun): "Sunt convins că doamna Târcă a vorbit la supărare. Astăzi, Neptunul a fost echipa mai bună şi nu cred că arbitrajul a influenţat rezultatul. Să nu uităm că jocul s-a terminat în situaţie de 6 contra 4, dar şansa a fost de partea noastră la ultima fază".

Golul Allei Sheiko (nr-2) a consfiinţit scorul final: Neptun - Corona 20-19
Apărarea braşoveană a depăşit în multe rânduri litera regulamentului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu