miercuri, 1 februarie 2012

Înfrângere... asumată la Cluj

Universitatea Jolidon Cluj - CSU Neptun Constanţa 36-24 (20-11)

Laura Roiban (nr.89), principala marcatoare a Neptunului 
CSU Neptun Constanţa a fost o pradă uşoară pe terenul vicecampioanei "U" Jolidon Cluj, echipa ardeleană făcând o repetiţie utilă înaintea mult mai solicitantului meci din week-end, din optimile de finală ale Cupei Cupelor, când în oraşul de pe Someş vine una dintre forţele handbalului european, formaţia rusă Dinamo Volgograd. Deznodământ logic, în condiţiile în care formaţia constănţeană a ajuns la Cluj în dimineaţa jocului, în formulă restrânsă, antrenorul Florentin Pera fiind însoţit de doar 10 jucătoare. Gazdele s-au desprins pe tabela de scor încă din debutul jocului (5-1, min.5), astfel că oaspetelor nu le-a rămas decât să spere că pot reduce proporţiile unui eşec aşteptat. Constănţencele au reuşit să rămână la o diferenţă... rezonabilă doar până în finalul primei reprize (11-16, min.27), după care oboseala şi-a spus cuvântul şi clujencele şi-au mărit avantajul. S-a încheiat 36-24 (20-11), în condiţiile în care nici gazdele nu au mai folosit primul şapte în repriza secundă. "S-a simţit oboseala drumului, dar şi faptul că n-am avut decât o jucătoare la schimb, dacă nu luăm în considerare cei doi portari. Pe fond de oboseală, în special în partea a doua, au apărut numeroase greşeli tehnice, precum şi ratări din situaţii clare de gol. Clujul are o echipă foarte bună, omogenă, şi ne-ar fi fost greu să obţinem un rezultat favorabil chiar şi în formulă completă. Toate greşelile noastre s-au transformat imediat în goluri primite uşor", a declarat Florentin Pera. Totuşi, tehnicianul constănţean consideră că trebuie privită şi jumătatea plină a paharului. "Un meci împotriva unui adversar de acest nivel reprezintă o experienţă importantă pentru tinerele noastre jucătoare, unele dintre ele evoluând în acest meci mai mult decât au făcut-o în întreg campionatul! Unele au demonstrat că merită creditul acordat, altele au rămas datoare, dar absolut toate cred că au înţeles că mai au foarte mult de muncit pentru a le creşte nivelul şi pentru a-şi face loc în formula de bază a echipei", a punctat Pera, tânărul antrenor al Neptunului având, în continuare, întregul suport al conducerii grupării de la malul mării. "Este un rezultat pe care ni l-am asumat, în condiţiile în care problemele de sănătate pe care le au unele jucătoare ne-au determinat să le lăsăm la Constanţa, pentru a nu risca vreo accidentare înaintea importantului meci de la Bucureşti, cu CSM-ul. În acest mod, antrenorul s-a putut edifica şi asupra potenţialului unor jucătoare cărora, până acum, din motive obiective, le-a dat mai puţin credit", a declarat Paul Alexe, directorul executiv al Neptunului.
Următorul meci al "universitarelor" este programat sâmbătă, de la ora 12.20, în Sala Giuleşti din capitală, în compania "bronzului" ultimei ediţii de campionat, CSM Bucureşti. Partida contează pentru prima etapă a returului şi va fi arbitrată de clujenii Ioan Barbu şi Gabriel Badiu. În tur, la Constanţa, Neptunul s-a impus cu 27-23.

Mulţumiri pentru fotografiile oferite saitului nostru de către Delia Albu (Cluj). 

Universitatea Jolidon Cluj (antrenor: Gheorghe Covaciu): Viktoria Petroczi, Ionica Munteanu, Ana Măzărean - portari; Nicoleta Dincă 6, Clara Vădineanu 6, Florina Chintoan 6, Magdalena Paraschiv 4, Adriana Stoian 4, Laura Oltean 3, Andreea Tetean 3, Mihaela Ani-Senocico 2, Irina Ivan 2.

CSU Neptun Constanţa (antrenor: Florentin Pera): Mihaela Petrescu 8 intervenţii salvatoare, Iana Sitenko 4 (1x7m) - portari; Laura Roiban 10 goluri, Andreea Mărginean 8, Daniela Arfir 2, Oana Ionescu 2, Simina Neag 1, Cristina Strahan 1, Andreea Dincu, Paula Toma.

Aruncări de la 7m: 4/3 - 5/4. Eliminări: 2-0.
Au arbitrat: Adrian Nacu şi Adrian Rucoi (Tg.Mureş).

Andreea Mărginean (tricou alb), în luptă cu defensiva clujeană


Oana Ionescu (nr.7)
Simina Neag (tricou alb)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu