joi, 23 februarie 2012

Greu cu Zalăul, dar nu imposibil!

Continuă seria meciurilor de "foc" pentru CSU Neptun Constanţa! După victoriile dramatice reuşite în disputele cu Corona Braşov şi CSM Bacău 2010, constănţencele primesc vizita ocupantei locului doi în Liga Naţională, HC Zalău. Dacă ar fi să creadă în coincidenţe, atunci fetele antrenate de Florentin Pera ar avea toate motivele să fie optimiste înaintea jocului cu ardelencele: tot din postura ocupantei locului doi au venit la Constanţa, la momentul respectiv, HC Dunărea Brăila şi HC Oţelul Galaţi, niciuna dintre ele nereuşind să se impună pe litoral. Totuşi, misiunea "universitarelor" constănţene se anunţă mai dificilă decât oricând, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici fiind recunoscută pentru spiritul combativ şi pentru ambiţia cu care luptă pentru fiecare minge. "Zalăul a dovedit în decursul actualului sezon că îşi merită locul ocupat în clasament. Experienţa unor jucătoare precum Beşe, Şomoi sau Szucz, cu sute de meciuri la un înalt nivel, precum şi valoarea demonstrată prin rezultate a antrenorului Gheorghe Tadici, fac din echipa zălăuană un obstacol greu de trecut. Greu, dar nu imposibil! Iar fetele noastre au demonstrat, nu o dată, că atunci când strâng rândurile pot învinge orice adversar. Sunt sigur că aşa vor sta lucrurile şi acum, iar la final, indiferent de rezultat, fetele vor primi aplauze din partea suporterilor, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare în tribunele Sălii Sporturilor", a declarat directorul executiv al Neptunului, Paul Alexe.
Din păcate, victoria de la Bacău a lăsat urme adânci în lotul constănţean, câteva dintre jucătoare având probleme de sănătate. În cea mai gravă situaţie se află Renata Ghionea, a cărei fractură de piramidă nazală a recidivat, astfel că nu va putea juca contra Zalăului. "Din păcate, Renata va privi meciul din tribună. Am sperat că vom putea obţine pentru ea dreptul de a evolua cu o mască de protecţie, însă, din acest sezon, la recomandarea comisiei medicale, regulamentul a fost modificat, iar purtarea acestor măşti este interzisă", a explicat oficialul constănţean.
Echipa din Zalău a sosit la Constanţa în cursul acestei seri, contramandând antrenamentul programat pentru ora 20.00. Chiar dacă antrenorul Gheorghe Tadici, suspendat, va sta doar în tribune, zălăuancele vin la Constanţa cu dorinţa declarată de a câştiga, încercând astfel să mai spele din imaginea sifonată în ultima etapă, când n-au reuşit decât un rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu CSM Ploieşti. Un rezultat... cel puţin surprinzător, presa sălăjană menţionând faptul că suporterii zălăuani au acuzat la final că "partida a fost aranjată să se termine egal". Desigur, acestea rămân simple speculaţii... 
Meciul dintre CSU Neptun Constanţa şi HC Zalău va începe la ora 18.00, urmând a fi transmis în direct de Digi Sport 1. Confruntarea va fi condusă de arbitrii bucureşteni Ionuţ Barbu şi Adrian Manafu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu