joi, 1 martie 2012

Vasile Mărgulescu, antrenor sau golan?

Vasile Mărgulescu, antrenorul. Sau golanul?!
Se spune că trecerea anilor aduce cu sine mai multă înţelepciune. Probabil, în majoritatea cazurilor, viaţa de zi cu zi ne oferă nenumărate exemple în acest sens... Există, din păcate, şi excepţii, iar acest lucru este cu atât mai regretabil când vorbim despre un om care, prin natura meseriei, ar trebui să fie un model de comportament, tact şi înţelepciune. Vasile Mărgulescu este genul de antrenor despre care se poate spune, fără teama de a greşi, că  "are o viaţă în handbal"! Unii ar spune... că este chiar prea mult, însă pentru cel care câştiga, împreună cu mult mai celebrul său coleg Constantin Pilică Popescu, City Cup în 2000, au vorbit de cele mai multe ori rezultatele. De o vreme, însă, aproape nu există meci în care să fie implicată echipa lui Vasile Mărgulescu şi la care să nu asistăm la grave derapaje de comportament din partea acestuia!
Ultima s-a petrecut cu ocazia meciului dintre CSM Bucureşti şi CSU Neptun Constanţa, pe durata căruia comportamentul antrenorului bucureştean a lăsat mult, foarte mult, de dorit... Dacă răceala cu care i-a întâmpimat pe oficialii constănţeni la sosirea la sală am pus-o pe seama amintirii înfrângerii suferite în meciul de la Constanţa, ceea ce s-a întâmplat în timpul jocului şi, în special, la pauză, este inacceptabil pentru cineva ce poartă titulatura de "profesor emerit". Din confruntările trecute, eram deja obişnuiţi cu desele sale incursiuni pe terenul de joc (încurajat, se pare, de lipsa de reacţie a multora dintre arbitri români...), cu numeroasele insulte pe care le adresează propriilor jucătoare sau colegilor antrenori. Miercuri, Vasile Mărgulescu a făcut un pas apăsat către cele mai înalte culmi ale abjectului uman, prin comportamentul său faţă de jucătoarele constănţene. Concret, "dom' profesor" n-a scăpat nicio ocazie de a le provoca în timpul meciului pe adversare, fiecare intrare a sa în teren fiind insoţită de injurii aduse fetelor de la malul mării. "Ne spunea că suntem nişte proaste şi că nu suntem în stare să facem o depăşire cum trebuie", ne-a mărturisit una dintre constănţence, în timp ce alteia i s-a adresat cu apelativul "vacă grasă"! Ceea ce s-a întâmplat în pauză, în timp ce jucătoarele mergeau către vestiare, denotă un caracter de cea mai joasă speţă, un comportament golănesc. "A trecut printre noi, ne-a împins să ne dăm din calea lui, aruncându-ne printre dinţi tot felul de injurii", a continuat să povestească jucătoarea Neptunului. "Proastele dracului", "duceţi-vă la dracu", "hai sictir, nesimţitelor" şi "f...vă în gură" sunt doar câteva dintre monstrele de limbaj elevat ale domnului profesor emerit Vasile Mărgulescu. 
Ne vom abţine de la orice alte comentarii pe seama comportamentului abject al oficialului bucureştean, căruia îi putem doar spune că în ochii noştri a întinerit cu... fix şapte ani! Este vorba despre cei şapte ani de acasă, pe care, este clar, nu-i are!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu