miercuri, 28 martie 2012

Decizie...dubioasă: s-a amânat meciul cu Cetate Deva!

Comisia Centrală de Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Handbal a luat o decizie... cel puţin curioasă cu privire la meciul dintre CSM Cetate Deva şi CSU Neptun Constanţa, din cadrul etapei a XX-a a Ligii Naţionale, programat să se dispute sâmbătă, 31 martie 2012. Ca urmare a solicitării venite din partea clubului hunedorean, Comisia a decis amânarea meciului, deşi nu existau motive reale, măsura având darul de a crea un evident avantaj formaţiei patronate de Marian Muntean. "Printr-o adresă trimisă pe data de 22 martie, clubul Cetate Devatrans solicita amânarea meciului, motivând faptul că are o jucătoare selecţionată la lotul de tineret, în speţă Andreea Sabadac, o jucătoare cu apariţii sporadice în actuala ediţie de campionat", a declarat Paul Alexe, directorul executiv al grupării constănţene. CSU Neptun a trimis la rândul său o adresă către CCC, prin care se specifica, în termeni clari, că nu este de acord cu amânarea meciului, mai ales că motivul este unul... cusut cu aţă albă. "La ultima întâlnire a Consiliului de Administraţie al FRH, s-a adus în discuţie această acţiune a lotului de tineret, care pregăteşte meciurile de calificare la turneul final al Campionatului European. La momentul respectiv, cluburile au fost de acord să se lipsească de jucătoarele de la lot, fără a se perturba programul Ligii Naţionale, un program deja bulversat de problemele meteorologice din februarie", a explicat oficialul constănţean. Mai mult, la rândul său, echipa constănţeană se află în aceiaşi situaţie, având la lot o jucătoare, interul Cristina Strahan, dar şi pe fizioterapeutul Nicolae Craiu. "Am fost în aceiaşi situaţie şi la meciul cu HC Zalău, dar nici prin gând nu ne-a trecut să invocăm un astfel de motiv... pueril, pentru a amâna jocul, mai ales că nu exista absolut nicio acoperire regulamentară pentru a se lua o astfel de măsură!", a continuat Alexe. Şi totuşi, în spatele unei astfel de solicitări trebuia să existe şi un motiv... ascuns, iar acesta îl reprezintă faptul că jucătoarea nr.1 a echipei devene, Carmen Cartaş (foto) a suferit o operaţie de menisc şi nu s-ar putea recupera într-un timp atât de scurt. "Sigur, este regretabilă situaţia în care se află Carmen, căreia îi dorim să se recupereze cât mai bine, dar acesta nu poate fi un motiv de a călca în picioare orice urmă de fair-play... Am fost, la rândul nostru, în situaţii similare, în care ne-au lipsit jucătoare importante, dar din respect pentru competiţie ne-am jucat şansa aşa cum am putut", a declarat, la rândul său, antrenorul constănţean, Florentin Pera. 
Trebuie menţionat că în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor naţionale de handbal (ROAH), precum şi în Regulamentul Ligii Naţionale feminine, nu există nicio referire cu privire la posibilitatea de a amâna un meci dacă o echipă are jucătoare la lotul de tineret. Mai mult, la Articolul 22 din ROAH, sunt foarte bine precizate condiţiile în care se programează jocurile. Astfel, un meci nu poate fi amânat decât cu acordul ambelor echipe, iar solicitarea pentru amânarea jocului trebuie făcută cu cel puţin 10 zile înaintea programării iniţiale. "Noi nu ne-am dat acordul cu privire la amânarea meciului, iar solicitarea din partea Devei a venit cu 9 zile înaintea programării iniţiale!", a precizat Paul Alexe. Cu toate acestea, CCC a decis amânarea jocului şi reprogramarea lui pe 18 aprilie, la ora 19.00, deşi aceleaşi regulamente prevăd că meciurile se pot programa între orele 10.00 şi 19.00! "Considerăm că este un abuz şi nu ştiu cine şi ce jocuri vrea să facă, dar este cert că este o decizie care ne dezavantajează clar într-o dispută cu una dintre contracandidatele pentru evitarea retrogradării. În orice caz, nu putem fi de acord cu data propusă de federaţie, iar programul pe care îl avem în continuare nu ne oferă nicio dată convenabilă înainte de diputarea ultimei etape. În concluzie, dacă decizia de amânare de menţine, noi dorim să jucăm meciul cu Cetate Deva la cel puţin o săptămână după meciul din ultima etapă, cu Universitatea Jolidon Cluj, programat pe 12 mai. Poate, până atunci, se reface şi Carmen Cartaş, astfel încât echipa din Deva să poată juca...", a punctat Alexe.

Un comentariu:

  1. Pai daca aveti dreptate, dati-i in judecata peste tot...la TAS si pe unde se mai poate...nu poti incalca regulamentele in halul asta si nimeni sa nu se sesizeze...apropo, Gatu ce spune ???

    RăspundețiȘtergere