miercuri, 7 martie 2012

HCM Baia Mare a solicitat observator la meciul cu CSU Neptun

Meci cu implicaţii majore în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională, sâmbătă, la Constanţa, când CSU Neptun primeşte vizita maramureşencelor de la HCM. Despărţite în clasament doar de un punct (Neptun 14, HCM 15) şi aflate în imediata apropiere a locului 11, primul care merge la baraj (ocupat momentan de CSM Ploieşti, cu 12 puncte), cele două echipe văd în confruntarea de sâmbătă ocazia ideală de a părăsi zona periculoasă a ierarhiei Ligii Naţionale. Constănţencele vin după două deplasări din care s-au întors cu mâna goală şi în care evoluţia lor a lăsat de dorit, echipa părând a acuza o oarecare stare de oboseală. În tabăra gazdelor revine, după accidentarea suferită la Bacău, interul Renata Ghionea (foto: Ionuţ Brânzei), aflată în postura de a înfrunta într-un meci cu o încărcătură majoră, chiar echipa din oraşul natal şi la care s-a afirmat. "Nu se îndoieşte nimeni de profesionalismul Renatei şi suntem convinşi că va da totul pentru a contribui la obţinerea victoriei pentru Neptun. Sperăm doar să-şi depăşească teama de accidentare, oarecum normală după cele două fracturi de piramidă nazală suferite în decurs de o lună", a declarat directorul executiv al grupării de la malul mării, Paul Alexe. De cealaltă parte, băimărencele vin la Constanţa fără două jucătoare de bază, tânăra internaţională Eliza Buceschi (golgetera şi lidera echipei, la doar 17 ani!) şi portarul Claudia Cetăţeanu, ambele fiind accidentate.În schimb, moralul fetelor antrenate de Costică Buceschi este ridicat, după victoria obţinută în ultima etapă, pe teren propriu, cu CSM Ploieşti. 
Importanţa pe care confruntarea de la Constanţa o are în lupta pentru supravieţuirea în Liga Naţională a determinat federaţia să desemneze pentru a împărţii dreptatea unul dintre cele mai bune cupluri de arbitri români, format din buzoienii Vasile Pavel şi Marian State. Mai mult, la cererea grupării maramureşene, prestaţia acestora va fi supervizată de observatorul EHF, bucureşteanul Ion Şerbu.
Meciul dintre CSU Neptun Constanţa şi HCM Baia Mare se dispută sâmbătă, 10 martie, cu începere de la ora 10.00, la Sala Sporturilor din Constanţa.

Un comentariu: