joi, 9 mai 2013

CSU Neptun revine, după un singur sezon, în Liga Naţională!


CSU Neptun Constanţa revine în Liga Naţională! Cu două etape înaintea finalului Diviziei A, fetele antrenate de Ion Crăciun şi Florin Cazan şi-au asigurat, matematic, promovarea pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Neptunul are cinci puncte avans în faţa ocupantei locului doi, CSM Unirea Slobozia, şi nu mai poate pierde primul loc în clasamentul final al Seriei A, indiferent de rezultatele din ultimele două runde (cu HM Buzău, în deplasare, respectiv LPS Iaşi, la Constanţa). În această după-amiază, "universitarele" de la malul mării s-au impus în disputa cu studentele de la Ştiinţa Bucureşti, scor 35-30, la capătul unui joc pe care l-au avut în permanenţă sub control. "În momentul acesta avem o echipă nouă, tânără, în formare şi, chiar dacă avem un avans considerabil faţă de locul doi, nu a fost un sezon uşor. Cu lotul de jucătoare pe care îl avem acum încercăm să construim o nouă echipă şi să reânodăm firul prezenţelor constănţene în Liga Naţională feminină, fir întrerupt, regretabil, anul trecut, după 32 de ani pe prezenţă continuă. Noi ne-am făcut datoria şi mi-aş dori enorm de mult ca lângă această echipă să vină cât mai mulţi constănţeni şi, mai ales, dintre cei care ar putea susţine financiar echipa", a declarat, fericit, dar cu o umbră de amărăciune în glas, antrenorul Ion Crăciun. "Ne bucurăm nespus pentru promovare, o performanţă obţinută în condiţii deloc uşoare, la capătul unui sezon în care problemele financiare au continuat să macine această echipă. Promovarea este, în proporţie covârşitoare, meritul colectivului tehnic şi a jucătoarelor, mai puţin al conducerii, care a întâmpinat mari greutăţi în a asigura climatul de linişte financiară de care este nevoie la orice echipă. Dacă din punct de vedere al condiţiilor de pregătire şi participare la competiţie lucrurile s-au ridicat la un nivel normal pentru obiectivul propus, nu la fel au stat lucrurile în ceea ce priveşte achitarea drepturilor financiare, unde au existat şi continuă să existe probleme. Poate că revenirea în Liga Naţională, dăruirea şi ataşamentul faţă de Constanţa de care au dat dovadă aceste fete, vor avea ecou şi oamenii cu dare de mână vor veni lângă echipă. Cu actuala conducere tehnică, având la bază actualul lot de jucătoare, plus una-doua jucătoare cu experienţă şi două-trei tinere de perspectivă, CSU Neptun poate supravieţui fără probleme în prima ligă, iar în doi-trei ani poate reveni în lupta pentru podium", a declarat, la rândul său, fostul director executiv Paul Alexe.
În meciul de la Bucureşti, pentru CSU Neptun au evoluat următoarele jucătoare: Mihaela Petrescu - 5 intervenţii salvatoare, Iana Sitenko 7 - portari; Alla Sheiko (foto) 8 goluri, Nicoleta Rusu 7, Mădălina Toma 2, Ana Maria Dragut 4, Andreea Mărginean 3, Oana Ionescu 3, Adina Zlăvog 3, Andreea Vasiliu 3, Daniela Arfir 1, Mariana Filip 1, Georgiana Ciuică.
Din păcate, mai multe probleme decât meciul în sine a pus... drumul de întoarcere acasă! Pentru a doua oară în ultimele două luni, autocarul cu care s-a făcut deplasarea... a cedat, astfel că echipa a revenit la Constanţa după miezul nopţii!
Următorul meci al echipei constănţene este programat miercuri, 15 mai, tot în deplasare, cu HM Buzău. Apoi, în ultima etapă, pe 19 mai, CSU Neptun primeşte, la Constanţa, replica echipei LPS Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu