luni, 28 ianuarie 2013

În aşteptarea marelui derby!

Foto: csuneptunconstanta
Aşteptarea se apropie de final! La sfârşitul săptămânii se reia Divizia A la handbal feminin, duminică fiind programate meciurile primei etape a returului.Pentru CSU Neptun Constanţa nu este timp de...reacomodare, fetele antrenate de Ion Crăciun şi Florin Cazan urmând a se deplasa pe terenul principalei contracandidate în lupta pentru promovare, CSM Unirea Slobozia. Cele două echipe sunt despărţite în clasament de doar trei puncte (26 din 26 pentru Neptun, 23 pentru ialomiţence), iar o victorie a gazdelor de duminică ar complica serios lucrurile la vârful clasamentului. Ambele echipe au intensificat pregătirea în ultima perioadă, susţinând mai multe meciuri de verificare, prilej pentru cei doi antrenori, Ion Crăciun şi Liviu Paraschiv, de a pune la punct ultimele amănunte. 
CSM Unirea Slobozia a profitat de... mult prea lunga întrerupere a campionatului pentru a transpune în joc ideile tactice ale noului antrenor, experimentatul Liviu Paraschiv (63 ani, a mai antrenat, printre altele, Cetate Deva, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oţelul Galaţi, dar şi echipa masculină Rom Cri Braşov). Ialomiţenele au reuşit să facă şi două transferuri, interul Carmen Veşcă şi extrema Raluca Năstase. 
În ceea ce priveşte echipa de la malul mării, aceasta va aborda returul în aceiaşi formulă...restrânsă (13 jucătoare, din care doi portari), bugetul echipei nepermiţând, pentru moment, aducerea unor tinere jucătoare pe care antrenorul Ion Crăciun le-ar fi dorit în lot. Vestea bună a venit din partea conducerii Univeristăţii Maritime Constanţa, prorectorul Cornel Panait asigurându-le pe jucătoare că echipa va avea mult dorita stabilitate financiară. Programul actualei săptămâni cuprinde antrenamente zilnice, precum şi un joc şcoală, la jumătatea săptămânii. Cu excepţia Cristinei Strahan, în refacere după operaţia suferită în luna decembrie, toate jucătoarele sunt apte de joc.
Astăzi, Comisia de Centrală de Arbitri din cadrul Federaţiei Române de Handbal a desemnat cuplurile de arbitri ce vor oficia în prima etapă a returului. Derby-ul dintre CSM Unirea Slobozia şi CSU Neptun a fost dat unui cuplu tânăr, proaspăt promovat în lotul naţional, format din Adrian Dumitru (Adjud) şi Theodor Şerbu (Bucureşti). "Este un cuplu tânăr, de perspectivă, aflat, ca şi cele două echipe, în faţa unui examen important al carierei. Suntem convinşi că vor încerca să arate că merită încrederea acordată, de a conduce unul din cele mai importante meciuri ale sezonului, în Divizia A", a declarat directorul executiv al Neptunului, Paul Alexe. În tur, constănţencele s-au impus cu 29-20. 
Meciul dintre CSM Unirea Slobozia şi CSU Neptun Constanţa este programat duminică, de la ora 11.00.

Un comentariu:

  1. Hai fetele, hai Neptunul, hai Constanta !!!!
    multa, multa bafta si victorie !!!

    RăspundețiȘtergere