joi, 3 ianuarie 2013

CSU Neptun Constanţa reia pregătirile cu gândul la promovare

Vacanţa s-a încheiat pentru fetele de la CSU Neptun Constanţa! După o pauză...neaşteptat de lungă, semn că antrenorul Ion Crăciun a fost mulţumit de modul în care jucătoarele sale au răspuns solicitărilor din cantonamentul de la Buşteni (efectuat între 11 şi 22 decembrie), "universitarele" constănţene revin pe parchetul Sălii Sporturilor pentru primul antrenament din 2013, programat vineri, de la ora 11.00. Cu toate că antrenorul Ion Crăciun a solicitat insistent întărirea echipei în vederea abordării returului Diviziei A, până în acest moment orice încercare de a aduce jucătoare noi a fost sortită eşecului, lipsa banilor făcând ca tratativele purtate să rămână la stadiul... bunelor intenţii. "Parcursul excelent din tur nu trebuie să ne entuziasmeze, iar antrenorul Ion Crăciun ştie cel mai bine acest lucru. Dânsul ne-a avertizat în privinţa subţirimii lotului şi a faptului că orice nedorită accidentare ar putea produce efecte nedorite în evoluţia echipei. Adversarele noastre la promovare nu au depus armele şi vor încerca să lupte pe toate fronturile pentru a ne submina poziţia din clasament. Trebuie să fim pregătiţi pentru o luptă dură, iar cel mai important este să avem un lot puternic capabil să poarte cu succes cele 13 bătălii care ne aşteaptă", a declarat directorul executiv al Neptunului, Paul Alexe. Totuşi, există premisele unei îmbunătăţiri a situaţiei financiare a clubului, în acest sens existând asigurări concrete cu privire la implicarea mult mai activă din punct de vedere financiar a Universităţii Maritime Constanţa, alături de Consiliul Judeţean Constanţa. Deasemenea, se speră ca în cel mai scurt timp să fie redeschisă antrenamentelor Sala UMC (fostă "Hidrotehnica"), fapt ce ar compensa lipsa poziţiilor de antrenament de la Sala Sporturilor şi ar permite antrenorilor Ion Crăciun şi Florin Cazan să programeze mai multe antrenamente de individualizare.
Aşadar, la primul antrenament din 2013, sub comanda antrenorilor Ion Crăciun şi Florin Cazan, vor răspunde prezent aceleaşi jucătoare cu care s-a încheiat turul de campionat: Mihaela Petrescu, Iana Sitenko şi Monica Rusu (dublă legitimare CSU Neptun - CSŞ 1) - portari, Andreea Mărginean, Cristina Strahan (program de refacere după operaţia suferită la începutul lunii decembrie, la genunchi), Mariana Filip (dublă legitimare CSU Neptun - CSŞ 1), Alla Sheiko, Daniela Arfir, Andreea Vasiliu, Ana Maria Dragut, Oana Ionescu, Mădălina Toma, Nicoleta Rusu, Georgiana Ciuică, Cristina Rusali şi Adina Zlăvog. 
"Ce ne dorim de la 2013? Este evident că lucrurile sunt departe de a fi perfecte, atât cu privire la lot, cât şi la disponibilităţile financiare ale echipei. Sunt probleme cu care se confruntă toate echipele, poate ceva mai mari în cazul nostru... Cu toate acestea, încercăm să privim cu optimism către viitor şi, deşi nu a fost un obiectiv în sine, atât noi, cât şi antrenorii şi jucătoarele, ne dorim acelaşi lucru: promovarea în Liga Naţională. Principalul nostru obiectiv este de a reconstrui o echipă tânără, competitivă, capabilă să se numere printre protagonistele handbalului feminin românesc", a exprimat oficialul constănţean aşteptările pentru anul 2013. "În acest moment, această echipă aparţine judeţului Constanţa, prin implicarea Consiliului Judeţean Constanţa, şi sportului universitar constănţean, prin implicarea Universităţii Maritime Constanţa. Dacă vom beneficia de o finanţare constantă, în limitele bugetului stabilit la debutul sezonului, care să ne asigure linişte la echipă, atunci avem speranţa că promovarea este un vis realizabil. Dacă vom reuşi să descoperim şi să atragem şi alţi sponsori, atunci ne putem gândi şi la întărirea echipei, pentru a-i oferi antrenorului Ion Crăciun şansa de a crea la Constanţa o nouă echipă care să reprezinte cu demnitate sportul constănţean", a încheiat Paul Alexe.
Până la primul meci din retur, programat pe data de 3 februarie 2013, pe terenul uneia dintre principalele contracanditate la promovare, CSM Unirea Slobozia, constănţencele se vor pregăti la Constanţa, urmând a disputa şi câteva meciuri de verificare în compania unor echipe din Liga Naţională şi Divizia A.

Un comentariu:

  1. Baftă, fetelor! Sper ca în acest an să fiţi ajutate pe măsura eforturilor pe care le faceţi, împreună cu antrenorii şi conducerea, iar în vară să ne bucurăm pentru promovare!

    RăspundețiȘtergere