luni, 15 octombrie 2012

Victorie în derby-ul cu ACS Şc.181 Bucureşti!

ACS Şc.181 SPP Bucureşti - CSU Neptun Constanţa 31-33 (17-17)

Ana Maria Dragut (nr.17) şi Daniela Arfir (nr.8) au marcat mai bine de jumătate din golurile Neptunului
CSU Neptun a trecut cu bine peste cel mai dificil examen din debutul acestui sezon al Diviziei A, constănţencele impunându-se, la Bucureşti, pe terenul uneia dintre principalele contracandidate la promovare, ACS Şc.181 SPP Bucureşti. A fost, fără doar şi poate, cel mai dificil meci pentru fetele antrenate de Ion Crăciun şi Florin Cazan, care au reuşit să se mobilizeze exemplar şi să se impună după un joc extrem de disputat. Neînvinse după cinci etape, cele două echipe şi-au arătat intenţia de a-şi păstra intactă invincibilitatea, rezultând o confruntare de bun nivel, la care şi-au adus aportul ambele formaţii. Prima repriză s-a mers cap la cap, niciuna dintre combatante nereuşind să se desprindă decisiv, iar la pauză tabela de scor arăta un echilibru perfect: 17-17. La reluare, oaspetele au părut mai inspirate, reuşind să se desprindă la trei goluri, diferenţă ce se va dovedi decisivă, în ciuda eforturilor făcute de bucureştence pentru a întoarce soarta partidei. "A fost un meci greu, pentru că şi bucureştencele au o echipă bună, cu jucătoare tinere, de perspectivă, care mi-a plăcut. Ne-au cam alergat, nu am avut prea multe jucătoare de schimb, lucru care ne-a afectat, dar în final victoria este importantă. Această victorie ne mai dă puţin moral, mai dă încredere fetelor. A fost cel mai greu joc de până acum pentru noi", a declarat, pentru cotidianul Cuget Liber, Ion Crăciun. Numărul redus de jucătoare din lotul Neptunului îl îngrijorează din ce în ce mai mult pe antrenorul constănţean, mai ales că, din păcate, au început să apară accidentările. "Sper să reuşim să mai luăm încă trei, patru jucătoare tinere pe care să le formăm pentru ca atunci când vom reintra în Liga Naţională să ne fie mai uşor", a mai spus antrenorul constănţean. Acesta are motive de îngrijorare şi pe termen scurt, în condiţiile în care Cristina Strahan s-a accidentat grav după meciul cu Spartac Bucureşti (rupere de ligamente), iar Adina Zlăvog s-a ales şi ea cu o contuzie la genunchi destul de urâtă. 
Golurile echipei noastre au fost reuşite de:  Ana Maria Dragut 10 goluri, Daniela Arfir 7, Crsitina Rusali 7, Andreea Mărginean 5, Alla Sheiko 2,  Nicoleta Rusu 2, în timp ce principalele marcatoare de la gazde au fost Cioca 8g, Chiricuţă 7g şi Gavrilă 6g.
Celelalte rezultate ale etapei: Universitar Ştiinţa Bucureşti - Activ CSO Plopeni 32-24, ACS Bowling Sf.Gheorghe - CSM Unirea Slobozia 16-35, HCF Piatra Neamţ -  LPS Iaşi 13-26, Spartac Bucureşti - HCM Buzău 27-33, Rapid CFR Bucureşti - Nova Forge Giurgiu 38-26, Ştiinţa Bacău - Universitatea Târgovişte 27-14.
În urma victoriei obţinute la Bucureşti, CSU Neptun Constanţa s-a instalat în fotoliul de lideră a clasamentului Seriei A a Diviziei A, acumulând 15 puncte din tot atâtea posibile. În clasament urmează ACS Şc.181 Bucureşti şi HC Buzău, ambele cu câte 10 puncte, Rapid CFR Bucureşti şi CSM Unirea Slobozia, ambele cu câte 9 puncte. În etapa a şaptea, constănţencele primesc vizita echipei de pe locul patru, Rapid CFR Bucureşti, într-un meci ce reprezenta, nu cu mult timp în urmă, un derby al Ligii Naţionale... Jocul se va disputa la Sala Sporturilor din Constanţa, sâmbătă, 20 octombrie, cu începere de la ora 13.00.Meciul va fi condus de buzoienii Cristinel Vlad şi Ionuţ Velisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu