sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Cetatea a căzut la Constanţa!

CSU Neptun Constanţa - CSM Cetate Deva 24-21 (12-10)

Mihaela Petrescu
Gură mare de oxigen pentru fetele antrenate de Florin Pera, la ultimul meci susţinut în 2011 în faţa propriilor suporteri! CSU Neptun Constanţa a obţinut al doilea succes din actuala ediţie a Ligii Naţionale, victima numindu-se CSM Cetate Deva, echipa golgeterei întrecerii interne, Carmen Cartaş. Deşi au evoluat împotriva unui adversar mult mai omogen şi care beneficiază de serviciile unor jucătoare de mare experienţă, constănţencele au dovedit încă o dată că se motivează foarte bine împotriva unui adversar valoros, reuşind un joc foarte bun. Prima repriză a fost echilibrată, cu echipa hunedoreană aflându-se la conducere în cea mai mare parte a timpului. Totuşi, gazdele au un final de repriză mai bun şi au reuşit să intre la vestiare în avantaj: 12-10. În repriza a doua, intervenţiile Mihaelei Petrescu (20 de intervenţii salvatoare până la final, dintre care şi două aruncări de la 7 metri!) dau încredere fetelor de la malul mării, care se menţin în permanenţă la conducere, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în minutul 58 (24-18). Relaxarea din tabăra constănţeană, din ultimele minute, a permis oaspetelor să reducă diferenţa de pe tabela de scor. 
În urma acestui succes, CSU Neptun acumulează 5 puncte, urcând pe locul 9 în clasamentul Ligii Naţionale. În ultimul meci programat în 2011, "universitarele" se deplasează la Plopeni, pentru a întâlni nou-promovata CSM Ploieşti, echipă la care evoluează nu mai puţin de cinci foste jucătoare ale Constanţei: Aneta Barcan, Andreea Dospin, Janina Luca, Ramona Ştefan şi Ramona Ruscior!

Declaraţii: 
Florin Pera (antrenor principal CSU Neptun Constanţa): "Vreau să le felicit pe fete pentru modul în care au abordat jocul, pentru determinare şi implicare. Spre să dovedim că suntem pe un drum ascendent, iar viitoarele noastre evoluţii să fie din ce în ce mai consistente. Pentru meciul de la Plopeni, cu CSM Ploieşti, sper să arătăm aceiaşi determinare şi să ne ridicăm la nivelul valoroaselor noastre adversare".
Marian Muntean (manager CSM Cetate Deva): "Am pierdut pe mâna noastră, în faţa unei echipe care nu ne este superioară, dar care azi a comis mai puţine greşeli şi a avut un portar în zi de graţie. Mă gândesc să iau unele măsuri, pentru că unele jucătoare au părut că nu vor să joace sau nu au valoare pentru nivelul pe care îl cerem la Deva".

CSU Neptun Constanţa (antrenor: Florin Pera): Mihaela Petrescu 20 intervenţii salvatoare - portar; Alla Sheiko 7 goluri (4x7m); Alexandra Iovănescu 5, Laura Roiban 5, Ilke Sen 2, Daniela Arfir 2, Claudia Rusali 1, Oana Cîrstea 1, Andreea Mărginean 1, Elena Botsman, Simina Neag, Oana Ionescu. Prezente la joc: Monica Rusu, Raluca Avram, Andreea Dincu, Mădălina Toma. 
CSM Cetate Deva (antrenor: Ion Mătăsaru): Laura Poenaru, Delia Ghilă, Daniela Vălean - portari; Carmen Cartaş 6 goluri (4x7m); Melinda Toth 4, Alina Şovar 3, Maria Bardac 3, Oana Cchitacu 2, Andreea Bîrsan 2, Maria Ghidoarcă 1, Andreea Antoce, Viorica Munteanu. Prezente la joc: Andreea Sabadac, Simina Drosan.
Eliminări: 0 -1.
Aruncări de la 7m: 5 (4, a ratat Sheiko) - 5 (3, au ratat Cartaş, Şovar).
Au arbitrat: Valentin Călina (Piteşti) şi Claudiu Belean (Tg.Mureş).
Spectatori: 500.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu