luni, 17 octombrie 2011

O nouă şansă irosită...

HCM Baia Mare - CSU Neptun Constanţa 33-28 (19-14)

Eliza Buceschi, din nou, de neoprit! (foto: Andrei Irimeş)
CSU Neptun Constanţa rămâne fără punct câştigat în deplasare în actuala ediţie a Ligii Naţionale şi după cea mai lungă deplasare a sezonului, fetele antrenate de Florentin Pera cedând la Baia Mare, 28-33, în faţa ambiţioasei echipe locale, HCM Ştiinţa. Deşi au întâlnit o echipă cu obiectiv similar, menţinerea în Liga Naţională, constănţencele au făcut un joc modest, presărat cu numeroase greşeli individuale, fapt ce a uşurat substanţial sarcina gazdelor, care nu au strălucit, dar au ştiut să profite la maxim de fiecare oportunitate. După un debut echilibrat de joc, în care oaspetele au trecut cu bine inclusiv peste o situaţie de dublă inferioritate (7-7, min.15), a ieşit la rampă tânăra vedetă a băimărencelor, Eliza Buceschi (18 ani), care a mitraliat poarta constănţeană din toate poziţiile, înscriind până la pauză nu mai puţin de 6 goluri (din totalul celor 8 reuşite în prima repriză, 13 în total!). Este adevărat, o mână de ajutor a primit şi din partea visătoarei apărări constănţene, la care s-a adăugat şi evoluţia ştearsă a celor doi portari, Petrescu şi Avram. Chiar şi aşa, băimărencele nu s-au desprins la mai mult de trei goluri decât pe final de repriză, mai precis în ultimele... 30 de secunde, în care fetele de la Neptun au "reuşit" să piardă posesia în două rânduri, iar gazdele au marcat imediat! Debutul reprizei secunde a păstrat interesul spectatorilor, cu gazdele având în permanenţă un avantaj de 4-5 goluri (24-20, min.42). Au fost suficiente alte două minute de... degringoladă în tabăra constănţeană pentru ca maramureşencele să pună pe tabelă cea mai mare diferenţă: 27-20 (min.44)! Se părea că soarta meciului s-a scris, însă teama unei noi înfrângeri la scor (de această dată, în faţa unei echipe, totuşi, de valoare apropiată...) le-a trezit pe fetele de la Neptun care au început o veritabilă cursă de urmărire, reducând ecartul la 3 lungimi (27-30), cu patru minute înainte de final. Deşi gazdele păreau gata să se prăbuşească, constănţencele n-au ştiut să profite, greşind impardonabil în atac unde au irosit trei şanse consecutive de a se apropia la două goluri! Într-un final "copie la indigo", băimărencele au punctat de două ori în ultimele secunde ale meciului, stabilind scorul final: 33-28. O victorie meritată a gazdelor, facilitată de lipsa de îndrăzneală a constănţencelor, care ratează o şansă uriaşă de a ieşi din zona joasă a clasamentului. Din păcate, o serie de jucătoare în care s-a investit încredere continuă să nu se ridice la nivelul aşteptat, iar acest lucru pune sub semnul întrebării necesitatea menţinerii lor în primul 7 şi... chiar în lotul "universitarelor". Un semnal de alarmă atât pentru jucătoarele în cauză, cât şi pentru conducerea clubului, care trebuie să găsească soluţii de întărire a echipei, ce-i drept, în condiţiile unui buget destul de redus... 
În Liga Naţională urmează o nouă pauză competiţională, datorită meciurilor pe care echipa naţională le are de susţinut în perioada următoare. Pentru CSU Neptun, această perioadă ar putea ajuta la creşterea omogenităţii echipei şi eliminarea din joc a... incredibil de numeroaselor greşeli de tehnică individuală elementară. În fond, atâta timp cât unele jucătoare nu stăpânesc "abc"-ul handbalistic, tehnic şi tactic, este destul de greu să aştepţi rezultate. Următorul meci al fetelor noastre, din nou deosebit de important, este programat pe 5 noiembrie, la Constanţa, împotriva celor de la CSM Cetate Deva.

HCM Baia Mare (antrenor: Constantin Buceschi): Cetăţeanu Claudia 2 intervenţii salvatoare, Flavia Matei 11, Lavinia Puşcaş 1 - portari; Eliza Buceschi 13 goluri (3x7m), Lavinia Dobromir 6, Aneta Pîrvuţ 4, Ioana Ravasz 4, Jenica Rudics 3, Andrada Maior Pasca 1, Timea Tătar 1, Andrada Tomescu 1, Sabine Klimek, Reka Tamaş. 
CSU Neptun Constanţa (antrenor: Florentin Pera): Diana Petrescu 6 intervenţii salvatoare, Raluca Avram 3 - portari; Sheiko Alla 6 goluri (3x7m), Oana Cîrstea 6 (3x7m), Alexandra Iovănescu 5, Daniela Arfir 5, Andreea Dincu 2, Laura Roiban 2, Ilke Sen 1, Elena Botsman 1, Cristina Rusali, Oana Ionescu, Andreea Mărginean.
Au arbitrat, modest, Alina Muntean şi Mirabela Turdean (Tg.Mureş). 
Aruncări de la 7m: 3 (3) - 7 (6 - a ratat Oana Cîrstea). 
Eliminări: 3 - 4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu