sâmbătă, 8 octombrie 2011

Egalate în ultima secundă...

Alla Sheiko (Foto: Telegraf Constanţa)
Final dramatic la Constanţa, cu oaspetele egalând în ultima secundă, din superioritate 6 contra 3! Un final ce a încununat o dispută plină de dramatism, în care ambele echipe au luptat până la ultima picătură de energie pentru a obţine victoria. Venite la malul mării cu maxim de puncte după primele 4 etape, brăilencele porneau cu prima şansă în disputa cu noua şi foarte tânăra echipă constănţeană. Conştiente că nu au nimic de pierdut, fetele lui Florentin Pera au început curajos şi, după primul sfert de oră al jocului reuşeau să se desprindă la trei lungimi, 8-5, graţie torpilelor expediate de Ilke Sen, excelent pusă în valoare de colegele sale. Speriate parcă de perspectiva unui rezultat mare, constănţencele au câteva minute în care îşi pierd busola şi, pe fondul unor greşeli copilăreşti pe atac, oaspetele revin în joc şi trec în avantaj (9-10, min.23). Pera simte pericolul şi îşi chemă elevele la margine, un time-out care dă roade, Neptunul anulând pe final de repriză pasivul de două goluri (de la 10-12), astfel că se intră la vestiare la egalitate, 12-12.
Brăilencele încep partea a doua a jocului în forţă, decise să încheie socotelile cât mai repede, iar forcingul elevelor lui Băban se vede pe tabela de scor, Dunărea ajungând rapid la 17-14 (min.37). Gazdele nu depun armele, Diana Petrescu are câteva intervenţii foarte bune, iar în atac Alla Sheiko este conducătorul de joc capabil să-şi readucă echipa pe val. La jumătatea reprizei, egalitatea se restabileşte (20-20) şi, puternic încurajate de public, constănţencele simt că pot da lovitura! Cristina Rusali, Oana Ionescu şi Alla Sheiko finalizează cu sânge rece trei acţiuni la care apărarea dunărencelor rămîne fără replică şi surpriza prindea contur (23-20, min.51). Din păcate, câteva inexactităţi în atac sunt speculate la maxim de experimentata echipă brăileană, care egalează la 23 (min.53), după două reuşite ale Gabrielei Perianu. Urmează câteva minute de luptă oarbă la nivelul ambelor semicercuri, primele care găsesc drumul spre gol fiind constănţencele, Alla Sheiko finalizând de la 6 metri, după o superbă combinaţie cu Andreea Mărginean. Un gol avans pentru Neptun şi două minute de joc. Gazdele se apăra cu disperare, iar Cristina Rusali termină jocul mai repede, fiind eliminată. În inferioritate, constănţencele se apără bine şi câştigă mingea, însă Mărginean aruncă telefonat, astfel că oaspetele mai au un minut ca să reuşească eglarea. Cu 30 de secunde înainte de final, brăilencele obţin o aruncare de la 7 metri, dublată de eliminarea Andreei Dincu! Marcată de moment, Adina Brot aruncă peste poartă, iar constănţencele simt că victoria este atât de aproape... Florentin Pera solicită time-out, cerându-le fetelor sale să rămână calme şi să ţină mingea în atac până la final. Din păcate, sub presiunea apărării avansate a oaspetelor, Ilke Sen trimite o pasă la intercepţie şi contraatacul oaspetelor este oprit prin fault de eliminare de către aceiaşi jucătoare. Mai sunt trei secunde de joc, Dunărea are aruncare de la 9 metri şi superioritate 6 contra 3! Trei secunde în care brăilencele dau două pase, iar Raluca Irimia pătrunde şi înscrie înainte ca sirena să se audă... sau poate în acelaşi timp. Golul este validat, iar constănţencele izbucnesc în lacrimi, conştiente de cât de puţin le-a lipsit pentru o victorie uriaşă! Totuşi, privind jumătatea plină a paharului, Neptunul obţine un punct important în faţa unei echipe care nu va ceda, cu siguranţă, prea multe puncte în acest campionat.


CSU Neptun Constanţa - HC Dunărea Brăila 24-24 (12-12).

CSU Neptun Constanţa (antrenor principal: Florentin Pera): Diana Petrescu 11 intervenţii salvatoare, Raluca Avram 2 - portari; Alla Sheiko 8 goluri (3x7m), Ilke Sen 7, Claudia Rusali 4, Andreea Dincu 2, Oana Ionescu 1, Oana Cîrstea 1, Andreea Mărginean 1, Daniela Arfir, Elena Botsman, Laura Roiban. Prezente la teren: Monica Rusu, Simina Neag, Paula Toma, Elena Butnariu. 
HC Dunărea Brăila (antrenor principal: Ioan Băban): Gabriela Dobre 7 intervenţii salvatoare, Elena Voicu - portari; Andreea Adespii-Molnar 8 goluri; Gabriela Perianu 7, Adina Brot 4, Liliana Crăciun 3, Raluca Irimia 1, Anastasia Yuschenko 1, Loredana Iancu, Andreea Bărbos, Nicoleta Eşanu, Ana Maria Drăguţ, Elena Constantinescu.
Aruncări de la 7m: 3 (3) - 6 (4). Eliminări: 5 - 3. 
Au arbitrat: Valentin Costin şi Marian Vicea (Bucureşti).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu