luni, 3 octombrie 2011

Fără replică, fără cuvinte...

Foto: Sportul Sălăjan
Handbalistele de la CSU Neptun Constanţa nu au putut depăşi amărăciunea înfrângerii suferite miercuri, pe teren propriu, cu CSM Bacău, cedând la un scor greu... digerabil confruntarea cu puternica echipă antrenată de Gheorghe Tadici, HC Zalău. Lipsite de două jucătoare de bază, Alexandra Iovănescu şi Dana Arfir (accidentate), cu Cristina Rusali (Strungaru) acuzând o lovitură oarbă din meciul cu băcăuancele, constănţencele au mers la Zalău în efectiv redus (12 jucătoare, plus două junioare), sperând să reziste cât mai bine tăvălugului ardelean. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil decât în primele minute şi, parţial, în partea a doua a meciului, în rest gazdele dovedindu-se net superioare, atât ca valoare individuală, cât şi ca omogenitate a grupului. A rezultat o veritabilă execuţie cu public, CSU Neptun înregistrând una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria handbalului feminin constănţean: 17-34 (6-17!). Ca şi în meciul cu CSM Bacău, fetele antrenate de Florin Pera au comis nepermis de multe greşeli individuale (peste 25!), la care s-au adăugat numeroase ratări din situaţie "unu la unu", extremele şi pivotul excelând la acest capitol (un singur gol marcat din aceste poziţii!). În fine, evoluţiei palide a echipei de la malul mării i s-a adăugat şi prestaţia celor doi arbitri, jenantă pentru un handbal care se mândreşte a fi printre primele cinci din Europa... Rămâne la latitudinea comisiilor de specialitate să analizeze modul în care s-au achitat de sarcini aceşti doi tineri arbitri, însă, dacă viitorul arbitrajului românesc stă în astfel de personaje, atunci handbalul românesc are o mare problemă!
După consumarea a patru etape, CSU Neptun Constanţa rămâne cu doar 2 puncte la activ, iar etapa viitoare se pregăteşte pentru un nou meci infernal, la Constanţa, împotriva celor de la HC Dunărea Brăila. 

Declaraţii după meci:
Gheorghe Tadici (manager HC Zalău): "O victorie fără probleme, chiar în condiţiile în care am întâlnit o echipă care a dat dovadă de mult angajament, însă lipsa de omogenitate şi tinereţea lotului îşi spune cuvântul. Noi am condus pe toată durata meciului şi acest lucru mi-a dat ocazia de a folosi şi jucătoare mai tinere, de a căror evoluţie sunt mulţumit". 
Florin Pera (antrenor principal CSU Neptun Constanţa): "Ne-a învins o echipă net superioară. Din păcate, s-au comis multe greşeli, am ratat 18 situaţii clare de a marca, iar o echipă de talia Zalăului nu iartă. Fără aportul a două jucătoare de bază, Iovănescu şi Arfir, jocul echipei a fost în suferinţă. Mă bucur că jocul mi-a permis să trimit în teren şi jucătoare care au evoluat mai puţin în primele etape, inclusiv două junioare, Monica Rusu şi Mariana Filip, de evoluţia cărora sunt mulţumit. Sper să ne revenim cât mai repede şi să abordăm cu o altă atitudine jocul cu HC Dunărea Brăila, de sâmbăta viitoare".

Paul Alexe (director executiv CSU Neptun Constanţa): "Când pierzi la o astfel de diferenţă... nu sunt prea multe de spus. Sigur, nu aveam prea multe speranţe de la acest joc, însă speram ca fetele să poată da o replică mai consistentă. Din păcate, n-am existat pe extreme şi nici la nivelul pivotului, iar acest lucru a uşurat sarcina valoroasei noastre adversare. Sunt îngrijorat de evoluţia unor jucătoare de bază, de la care aşteptăm mult mai mult, dar care au rămas datoare până în prezent. Cu siguranţă a contat şi înfrângerea de miercuri, cu Bacăul, dar şi perioada scurtă de refacere, echipa ajungând la Zalău vineri seara, după un drum obositor, de 14 ore, cu autocarul. Sper ca fetele să înveţe din lecţia primită şi să constatăm o creştere în jocul echipei, de la meci la meci".  

HC Zalău (Gheorghe Tadici - manager): Mirela Nichita - 14 intervenţii salvatoare; Mihaela Cheţa 2 - portari; Andrada Trif 7 goluri, Elena Băbeanu 7 (4x7m), Georgiana Ciuciulete 6, Nicoleta Molfea 3, Florina Ciobanu 2, Mariana Cristoaica 2, Valeria Beşe 2, Crina Ailincăi 1, Roxana Rob, Roxana Varga, Adina Mureşan, Andrada Pop, Ana Maria Lazer.
CSU Neptun Constanţa (Florin Pera - antrenor principal): Diana Petrescu 6 intervenţii salvatoare, Monica Rusu 2 - portari; Laura Roiban 4 goluri, Andreea Mărginean 4, Oana Cîrstea 3 (2x7m), Alla Sheiko 2, Ilke Sen 2, Andreea Dincu 1, Filip Mariana 1, Claudia Rusali, Simina Neag, Oana Ionescu, Elena Botsman, Paula Toma.
Au arbitrat (un fel de a spune...): Ionuţ Barbu şi Adrian Manafu (Bucureşti).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu