duminică, 10 martie 2013

Liga Naţională, (re)venim!

CSU Neptun Constanţa - ASC Şc.181 SPP Bucureşti 31-21 (15-10)

Mihaela Petrescu, înger păzitor în poarta gazdelor! (Foto: Paul Alexe)
CSU Neptun Constanţa a mai depăşit un obstacol dificil în tentativa de a reveni în Liga Naţională! În această dimineaţă, fetele antrenate de Ion Crăciun şi Florin Cazan s-au impus clar, 31-21 (15-10), în faţa uneia dinte fruntaşele Seriei A din Divizia A, ACS Şcoala 181 SPP Bucureşti. Un adversar cu o medie de vârstă la nivel de juniorat, dar de bună calitate, care a venit pe litoral cu intenţa declarată de a obţine cel puţin un punct, dar care a trebuit să recunoască, la final, superioritatea gazdelor. Dealtfel, constănţencele au trecut la conducere încă din startul jocului (6-3, min.8), însă primul sfert de oră a păstrat echilibrul (7-6, min.15). Apoi, încet-încet, pe fondul evoluţiei bune în apărare a gazdelor, cu portarul Mihaela Petrescu în bună dispoziţie de joc, oaspetele şi-au pierdut din încredere şi meciul a curs către o victorie logică şi meritată a Neptunului. Un succes ce deschide larg uşa către revenirea în Liga Naţională, "universitarele" constănţene menţinând avansul de trei puncte în faţa principalei urmăritoare, CSM Unirea Slobozia (36, respectiv 33). Teoretic, Neptunul mai are de disputat două meciuri cu factor ridicat de risc, deplasările de la Ştiinţa Bucureşti şi HM Buzău, în care au nevoie de cel puţin un punct pentru a câştiga seria şi, implicit, pentru a promova în Liga Naţională. 
Următorul meci al echipei constănţene este programat pe 4 aprilie, în Sala Giuleşti din capitală, împotriva echipei Rapid CFR. 

Ion Crăciun (antrenor CSU Neptun Constanţa): "Am obţinut o victorie meritată şi foarte importantă în lupta pentru promovare. Echipa bucureşteană a dat o replică bună, ne aşteptam la acest lucru, dată fiind calitatea jucătoarelor pe care le au în lot. Totuşi, jocul de astăzi a arătat că alcătuim o echipă mai bună şi merităm poziţia pe care o avem în clasament. Din păcate, rămâne aceiaşi îngrijorare cu care trăim fiecare meci, aceea de a nu pierde vreo jucătoare datorită accidentărilor. Avem un lot redus numeric şi încă mai avem de disputat şapte meciuri din actualul campionat."

GALERIE FOTO REALIZATĂ DE PAUL ALEXE (dacă preluaţi foto, vă rog precizaţi sursa: http://csuneptunconstanta.blogspot.ro)


CSU Neptun Constanţa (antrenor: Ion Crăciun): Mihaela Petrescu 14 intervenţii salvatoare (2x7m), Iana Sitenko 2 - portari; Mădălina Toma 7 goluri (6x7m), Daniela Arfir 6, Alla Sheiko 6, Oana Ionescu 4, Ana Maria Dragut 4, Adina Zlăvog 3, Nicoleta Rusu 1, Andreea Mărginean, Andreea Vasiliu, Mariana Filip. Prezente la teren: Cristina Rusali şi Georgiana Ciuică.
ACS Şc.181 SPP Bucureşti (antrenor: Dan Gavrilă): Andrada Juricu, Emilia Anghel - portari; Alexandra Gavrilă 8 goluri (3x7m), Angela Cioca 4, Ioana Dobrică 2, Andreea Chiricuţă 2, Maria Stroe 2, Elena Dăscălete 2, Bianca Mata 1, Alice Petre, Adina Grigoraş, Ioana Zamfira. Prezentă la teren: Nicoleta Ruşoiu.

Sala Sporturilor Constanţa, spectatori: 200.
Au arbitrat: Adrian Dima (Galaţi) şi Liviu Gheorghiu (Vaslui).
Aruncări de la 7m: 7/6 (a ratat Alla Sheiko) - 5/3 (au ratat: Adina Grigoraş şi Alexandra Gavrilă).
Eliminări: Mărginean (21), Arfir (57) / Dăscălete (4), Gavrilă (28), Chiricuţă (30, 53).
Cartonaş roşu: Sitenko (47).

Celelalte rezultate ale etapei: HC Activ CSO Plopeni - CSU Ştiinţa Bucureşti 24-33, CSM Unirea Slobozia - ACS Bowling Sf.Gheorghe 32-19, LPS Iaşi - HCF Piatra Neamţ 14-15, HM Buzău - Spartac Bucureşti 32-28, Nova Force Giurgiu - Rapid CFR Bucureşti 29-47, Universitatea Târgovişte - Ştiinţa Bacău 23-36.

Clasamentul la zi AICI.

6 comentarii:

  1. felicitari pentru victorie si pentru determinarea in joc ! bravo si la cat mai multe !...apropo, cine este jucatoarea cu nr. 66 de la Neptun ?...si inca ceva - ar fi de urmarit, dupa parerea mea (poate ptr un eventual transfer ?) numerele 5 (in principal) si 9 de la adversarele de ieri - cred ca vor deveni jucatoare bune (stiti cumva si cum le cheama ?)...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jucătoarele la care faceţi referire sunt Andreea Vasiliu (66), Angela Cioca (5) şi Adina Grigoraş (9).

      Ștergere
    2. multumiri ptr info si multa, multa bafta in continuare !

      Ștergere
  2. La Multi Ani, Alla !!!! Multa fericire si sanatate si tot ce iti doresti sa se implineasca (inclusiv promovarea in LN cu Neptun !).

    RăspundețiȘtergere
  3. În calitate de administrator şi moderator al acestui blog, aş vrea să vă reamintesc faptul că există câteva reguli de bază pe care trebuie să le respectaţi astfel încât comentariile voastre să primească acceptul meu de a fi citite de către ceilalţi vizitatori.
    În principal, este vorba de următoarele:
    1. Nu jigni, nu declanşa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul că eşti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îţi scuză comportamentul. Nu vor fi toleraţi cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, ameninţări de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau unor instituţii. Chiar dacă sunt folosite steluţe, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru că aici intenţia contează.
    2) Nu sunt acceptate discuţiile explicite privind orice tip de activitate ilegală sau imorală.
    3) Exprimarea scrisă este, prin definiţie, mai complexă decât cea orală şi, prin urmare, încearcă să te faci înţeles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicată o exprimare cât mai apropiată de cea literară, în alte contexte mai relaxate se poate folosi şi un limbaj familiar, însă, în ambele cazuri, este foarte important să fii înţeles cât mai uşor de către ceilalţi.
    4) Blogul CSU Neptun Constanţa se adresează iubitorilor de handbal, acesta fiind unicul subiect de discuţie ce va fi acceptat. Viaţa privată a jucătoarelor, antrenorilor sau a altor persoane implicate în viaţa echipei nu face obiectul acestui blog.
    Nu sunt adeptul cenzurii, însă nu voi accepta niciodată acele postări cu tentă vădit denigratoare, mai ales când vin sub protecţia anonimatului, pe raţionamentul "ce tare sunt eu când mă ascund în spatele tastaturii". Voi accepta orice posturi critice, cu condiţia ca autorul să se prezinte, să lase datele de contact pentru a primi răspunsul dorit (în cazul în care acesta nu poate fi dat public), iar tonul postării să rămână în limitele decenţei şi bunului simţ. Pentru orice acuzaţii doriţi să aduceţi, ar fi bine să veniţi şi cu argumente, în caz contrar irosiţi şi timpul vostru, dar şi pe al meu.
    Cu prietenie,
    Paul Alexe

    RăspundețiȘtergere