duminică, 3 februarie 2013

Ziua în care am cunoscut şi gustul amar al înfrângerii...

Foto: Cuget Liber (arhivă)
Debut nefericit de retur pentru CSU Neptun Constanţa, lidera Seriei A a Diviziei A înregistrând prima înfrângere din actualul sezon, 20-22 (9-12), pe terenul principalei contracandidate la promovare, CSM Unirea Slobozia. Chiar dacă a fost vizibilă dorinţa de victorie în ambele tabere, jucătoarele au fost marcate de importanţa jocului, astfel că începutul de meci a adus numeroase greşeli şi de o parte şi de alta. În prima repriză s-a mers cap la cap, gazdele desprinzându-se pe final, pe fondul intervenţiilor bune ale portarului Andreea Nica. La reluare, constănţencele au părut hotărâte să rezolve meciul cât mai repede, au anulat deficitul de trei goluri înregistrat la pauză (15-15, min.41) şi părea că se pot desprinde decisiv (18-16, min.49). Din păcate, fetele antrenate de Ion Crăciun au irosit numeroase momente favorabile, greşelile individuale impiedicând desprinderea şi readucând gazdele în joc. Finalul de meci a fost abordat cu mai multă concentrare de către ialomiţence, care s-au impus cu 22-20, rezultat ce relansează lupta pentru promovare. Din păcate, gustul înfrângerii este cu atât mai amar cu cât aceasta a venit pe fondul mult prea numeroaselor greşeli comise de echipa constănţeană. Au fost nu mai puţin de şapte situaţii de superioritate numerică în care fetele de la malul mării nu au reuşit să înscrie nici un gol, mai mult, au primit două! Mai adăugăm deja... obsesiva ineficacitate de la linia de 7 metri (4 aruncări irosite din 6!), câteva greşeli de prindere-pasare în momente importante ale jocului şi avem explicaţia acestui prim eşec al Neptunului. "Este un eşec dureros, venit pe fondul unui joc mai modest făcut de fetele noastre. Nu ne-a lipsit determinarea, ci concentrarea în momentele cheie, iar acest lucru ne-a costat o victorie ce ne-ar fi stat la îndemână. Din păcate, s-a simţit subţirimea băncii de rezerve, antrenorul Ion Crăciun neavând la dispoziţie jucătoare de rezervă capabile să facă faţă tensiunii unui astfel de joc. Nu trebuie să facem o tragedie din acest rezultat, Neptunul rămâne principala favorită la promovare", a declarat Paul Alexe, directorul executiv al grupării constănţene.
În urma acestui rezultat, CSU Neptun Constanţa continuă să conducă în clasamentul seriei, cu 26 puncte, urmată de CSM Unirea Slobozia (25p) şi HM Buzău (22p). În următoarea etapă, constănţencele primesc vizita echipei Activ CSO Plopeni. Meciul se va disputa duminică, 10 februarie, cu începere de la ora 12.00.

CSM Unirea Slobozia (antrenor: Liviu Paraschiv): Andreea Nica 12 intervenţii salvatoare - portar; Alexandra Băeşu 6 goluri, Irina Simion 4, Monica Ştefan 3, Jeni Drăgan 2, Marie-Janne Kanda 2, Cristina Ciuplea 1, Magda Popescu 1, Raluca Băcăoanu 1,  Cosmina Cosma 1, Mihaela Stănciulescu 1, Raluca Năstase. Prezente la teren: Andreea Nica, Carmen Veşcă.
CSU Neptun Constanţa (antrenor: Ion Crăciun): Iana Sitenko - 6 intervenţii salvatoare, Mihaela Petrescu 3 - portari; Ana Maria Dragut 10 goluri, Alla Sheiko 4 (2x7m), Nicoleta Rusu 3, Oana Ionescu 3, Daniela Arfir, Mădălina Toma, Andreea Mărginean, Cristina Rusali, Adina Zlăvog. Prezente la teren: Andreea Vasiliu, Georgiana Ciuică, Mariana Filip. 

Sala Sporturilor Slobozia: 500 spectatori.
Au arbitrat: Adrian Dumitru (VN) şi Theodor Şerbu (B).
Eliminări: Băcăuanu (3, 14), Ciuplea (22), Simion (30), Kanda (43, 60), Cosma (46) / Ionescu (25), Dragut (29), Arfir (48).
Aruncări de la 7m: 3/2 (a ratat: Simion) - 2/6 (au ratat: Sheiko 2, Ionescu, Rusali).

Un comentariu:

  1. Cum poti spune ca nu aveti lot? Aveti fete in lot care sunt bune,dar nu primesc sansa de a juca. Exemplu azi cu Slobozia,trebuia schimbat acel pivot ( Rusali) care nu a jucat deloc bine.. Acel central care a jucat azi,nu este de Neptun. Cea mai buna jucatoare a fost cea q nr 10.. Cum vreti performanta dak nu joaca toate fetele? Unele fete din aceasta echipa sunt "protejate" j nu li se cer socoteala daca gresesc... Stiati ca o sa fie un meci greu,cum puteti domnilor din conducere si domnule antrenor sa veniti q fetele la sala inainte cu 45 min de inceperea meciului? Cand puteati sa veniti cu o zi inainte,din cauza obeseli adunate pe timpul deplasari catre Slobozia,sau trezit dis de dimineata.. Cum se poate asa ceva domnilor? Vreti sa promovati? Rulati toate fetele,nu introduceti in o jucatoare sa joace 2 min tot meciul.... Pacat de aceste fete care muncesc si trag la antrenamente,si nu ajung sa joace deloc in tot meciul..dak n aveti nevoie de ele lasatile sa plece...dece le mai tineti? Sa vada lumea ca aveti lot? Sper ca sa va ajute Cel de sus si sa promovati

    RăspundețiȘtergere