sâmbătă, 17 decembrie 2011

CSU Neptun, înfrângere şi victorie cu HC Dunărea Brăila

CSU Neptun Constanţa a intrat sub zodia meciurilor amicale, după o perioadă în care antrenorul Florin Pera şi, mai ales, preparatorul fizic Tiberiu Puta, au pus accent pe îmbunătăţirea condiţiei fizice, cu antrenamente pe plajă şi în sala de forţă. Odată cu revenirea în sală (cu un singur antrenament la Sala Sporturilor, programul competiţional încărcat obligând echipa constănţeană să se pregătească timp de o săptămână la Cumpăna), s-a trecut la şedinţele de antrenament specifice, cu accent tehnico-tactic. Miercuri şi joi, constănţencele au primit vizita uneia dintre fruntaşele Ligii Naţionale, HC Dunărea Brăila, cu care au disputat două meciuri de verificare. Cele două echipe s-au întâlnit în actuala ediţie a Ligii naţionale, încheind la egalitate, un meci dramatic, în care brăilencele au egalat în ultima secundă. Ambele meciuri s-au disputat după un scenariu oarecum asemănător, cu gazdele la conducere în prima parte, pentru ca în partea secundă brăilencele să se dovedească mai active. În primul meci, Dunărea s-a impus cu 32-25 (18-15), pentru ca Neptunul să se revanşeze a doua zi, 28-27 (14-7). Pentru echipa constănţeană au evoluat: Diana Petrescu 15 intervenţii salvatoare, respectiv 8, Monica Rusu - 2/0 (n-a evoluat în meciul doi), Yana Sitenko 0/6 (n-a evoluat în primul meci) - portari; Oana Cîrstea 2/4 goluri, Ilke Sen 0/6, Alla Sheiko 6/4, Andreea Mărginean 3/3, Andreea Dincu 3/2, Cristina Rusali 2/1, Oana Ionescu 3/1, Laura Roiban 5/4, Dana Arfir 0/1, Mădălina Toma 1/1, Cristina Strahan 1/0, Simina Neag 0/1. Accidentată, Alexandra Iovănescu nu a jucat. După despărţirea de rusoaica Elena Botsman şi trecerea Ralucăi Avram în concediu pre-natal, gruparea constănţeană încearcă să se întărească pe posturile deficitare, o primă jucătoare venită în probe fiind ucraineanca Yana Sitenko (foto), un portar în vârstă de 22 de ani şi care impresionează prin înălţime (1,86m). "A ajuns la Constanţa miercuri seară, aproape de miezul nopţii, iar a doua zi a jucat. Trebuie să o vedem la lucru în zilele următoare, dar prima impresie este bună", a declarat, pentru saitul clubului, antrenorul Florin Pera.
CSU Neptun Constanţa continuă pregătirea la Constanţa, urmând ca săptămâna viitoare, miercuri şi joi, să participe la turneul amical de la Brăila, unde vor mai fi prezente CSM Ploieşti, CSM Unirea Slobozia şi, evident, echipa gazdă, HC Dunărea Brăila.
Următorul meci oficial al universitarelor constănţene este programat pe 14 ianuarie 2012, la Constanţa, în compania echipei SCM Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu