marți, 21 august 2012

Consiliul Judeţean Constanţa şi Universitatea Maritimă Constanţa au alocat 1.200.000 lei pentru susţinerea echipei de handbal CSU Neptun Constanţa

Consiliul Judeţean Constanţa şi Universitatea Maritimă Constanţa rămân, şi în sezonul 2012/2013, principalii susţinători ai handbalului feminin constănţean. Vineri, în conformitate cu HCJC 166/07.05.2012, prin care s-a aprobat Protocolul cadru de colaborare dintre CJC şi UMC, consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 600.000 lei pentru susţinerea activităţii echipei feminine de handbal CSU Neptun Constanţa, cu aceiaşi sumă urmând să participe şi UMC. "Chiar dacă suma totală, 1.200.000 lei, nu este una care să acopere bugetul pe care l-am solicitat pentru a ne oferi şanse reale de a aborda cu succes obiectivul propus, de a readuce handbalul feminin constănţean pe prima scenă, totuşi este un sprijin vital pentru existenţa acestei echipe. Iar pentru acest lucru trebuie să le mulţumim celor care, într-o perioadă dificilă pentru întreaga societate, au înţeles că echipa de handbal feminin nu trebuie lăsată să moară. Sperăm să reuşim să mai atragem câţiva susţinători alături de echipă, astfel încât să ne înscriem cu şanse reale în lupta pentru promovare", a declarat directorul executiv al CSU Neptun, Paul Alexe.
În ceea ce priveşte echipa, "universitarele" constănţene continuă pregătirea precompetiţională sub conducerea antrenorului Ion Crăciun. După o perioadă în care s-au antrenat pe stadion, pe plajă şi în sala de forţă, în ultima săptămână constănţencele au intrat în sală, pentru antrenamente specifice. "Au fost unele probleme cu găsirea locaţiilor de antrenament în sală, în condiţiile în care Sala Sporturilor a fost ocupată cu o gală de lupte, iar în aceste zile este închisă pentru reparaţii. Din fericire, am găsit înţelegere la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Albatros", iar în aceste zile fetele s-au antrenat la sala de sport a acestei instituţii de învăţământ", a adăugat oficialul constănţean. Sub conducerea lui Ion Crăciun, antrenorul care a condus echipa constănţeană către ultima performanţă notabilă (locul III în Liga Naţională, în urmă cu două sezoane, dar şi calificarea în optimile Cupei Cupelor), se află următoarele jucătoare: Mihaela Petrescu, Iana Sitenko, Monica Rusu (dublă legitimare - CSŞ 1 Constanţa) - portari; Oana Ionescu, Andreea Dorcu (promovată de la CSŞ 1 Constanţa) - extrempe stânga; Cristina Strahan, Mariana Filip (DL CSŞ 1 Constanţa) - interi stânga; Alla Sheiko, Daniela Arfir - centri; Ana Maria Dragut (împrumutată de la HC Dunărea Brăila) - inter dreapta; Mădălina Toma, Georgiana Ciuică (promovată de la CSŞ 1 Constanţa) - extreme dreapta; Cristina Rusali, Adina Zlăvog, Elena Butnariu (DL CSŞ 1 Constanţa), Mădălina Dobrilă (DL CSŞ 1 Constanţa) - pivoţi. Deasemenea, de ieri a revenit la echipă şi interul Andreea Mărginean (foto), Oltchim Rm.Vâlcea fiind de acord să prelungească cu încă un an împrumutul jucătoarei la Constanţa. "Sperăm să mai putem aduce la echipă una sau două jucătoare de mare perspectivă, care în acest moment n-ar putea evolua la echipele de care aparţin, dar care să aibă şansa de a juca la Constanţa şi, evident, de a-şi ridica substanţia nivelul de exprimare handbalistică", a mai spus directorul executiv al Neptunului.
CSU Neptun Constanţa va debuta în noul sezon al Diviziei A, duminică, 16 septembrie, pe teren prorpiu, în compania echipei CSM Unirea Slobozia.

10 comentarii:

  1. OK, este bine, in sfirsit se misca lucrurile ! Daca ramine si Craciun antrenor este excelent ! Bravo, haideti sa facem o echipa buna si sa revenim repede in prima liga ! Doamne-ajuta si mult, mult succes !

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea Enescu ? Alex Iovanescu ? mai sunt in lot ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea Enescu şi Alexandra Iovănescu au lăsat Constanţa pentru Ploieşti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusinicaaaa !!!...dar, asta e, mai bine sa pornim la drum cu jucatoare care vor sa joace aici si sa nu faca doar figuratie in teren, cu gindul la plecat in alta parte...multa bafta si mai asteptam si alte noutati cu privire la lot.

      Ștergere
  4. Paul ,din cate am mai citit pe net,am inteles ca echipa va participa si la un turneu amical ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt Paul (:D), dar îţi pot răspunde. Da, echipa va participa la un turneu, la Brăila, alături de CSM Unirea Slobozia, Ştiinţa Bucureşti şi HC Dunărea Brăila. Deasemenea, sâmbătă, la Sala Sporturilor, de la ora 11.00, echipa susţine primul meci amical, cu Ştiinţa Bucureşti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru cei care nu putem sa venim simbata la meci, va rugam sa ne dati si noua unele detalii la sfirsitul acestuia (scor, jucatoarele care au evoluat, marcatoare, etc.). Multumiri si bafta.

      Ștergere
    2. Dar Ana-Maria Dragut nu a jucat ?

      Ștergere
    3. Nu, a fost învoită (a avut un eveniment fericit în familie).

      Ștergere
  6. Ok.multumesc de informatiee ! O sa fiu prezent la amical sa vad echipa la lucru.

    RăspundețiȘtergere